© 2023 Svensk Metallåtervinning AB. Alla rättigheter förbehållna.

Integritetspolicy
Hjortronvägen 4, 55475 Jönköping, Sweden 020 242 330

Framtidens Återvinning: Hur vi Moderniserar Skrotbranschen Med Digital Teknologi

Vi på Svensk Metallåtervinning ser detta som en utmaning snarare än ett hinder. Genom att integrera digitala innovationer i vår verksamhet strävar vi efter att modernisera inte bara vårt företag utan hela branschen.

Vi på Svensk Metallåtervinning ser detta som en utmaning snarare än ett hinder. Genom att integrera digitala innovationer i vår verksamhet strävar vi efter att modernisera inte bara vårt företag utan hela branschen. I denna artikel kommer vi att beskriva hur vi använder digital teknologi för att revolutionera metallåtervinning i Sverige.

Den Digitala Katalysatorn

För oss är digital transformation ingen tillfällig trend utan en nödvändighet. Vi har därför investerat i att implementera avancerad dataanalys, artificiell intelligens och Internet of Things (IoT) i vår verksamhet. Dessa verktyg gör det möjligt för oss att effektivisera processer och skapa en bättre kundupplevelse. Bland annat använder vi AI för att räkna ut diverse typer av produkter och dess vikter såsom kablar, tjocklekar, ovidkommande material, komplexa material och andra komponenter som senare kommer ha betydelse för en korrekt prissättning och klassning. Det här gör att vi kan sätta mer exakta priser som både gynnar oss som företag men också våra kunder och våra samarbetspartners.En av de viktigaste innovationerna inom skrotbranschen är användningen av digitala plattformar och system för att effektivisera hela återvinningsprocessen. Genom att digitalisera och automatisera olika steg, som insamling, sortering och bearbetning, kan skrotföretagen spara tid och resurser samtidigt som de minskar sin miljöpåverkan. Det är också nu vi kommer in i bilden som en av de första aktörerna i landet som också arbetar på helt nya system som vi självklart kommer låta våra branschkollegor ta del av på olika vis. Vi tror att vi på så vis kan öka tillgängligheten och samförstånd i samband med affärer, kundkontakter och viktigast av allt för att gynna miljön och framtiden.

Digitala Tjänster för Våra Kunder

En av våra stoltheter är den app som vi har utvecklat, designad för att göra livet enklare för våra kunder. Via appen kan man snabbt och enkelt beräkna värdet på sitt metallskrot, boka tid för inlämning och göra betalningar. Appen fungerar också som en kunskapskälla, med tips och forskningsrapporter som visar på de miljömässiga fördelarna med återvinning. Just nu låter vi några utvalda kunder prova detta och lanseringen förväntas ske under Q4 2023 - Q1 2024.

Vi tror att vår digitala strategi kommer att bli en ny standard för skrotbranschen. Teknologin gör processerna inte bara effektiva utan också transparenta och tillgängliga för en bredare publik. Detta kommer sannolikt att öka allmänhetens medvetenhet om metallåtervinning och dess roll i en cirkulär ekonomi. På Svensk Metallåtervinning har vi gjort det till vår mission att inte bara modernisera vår verksamhet men också att föra skrotbranschen in i en ny digital era. Genom våra kundfokuserade digitala tjänster och genom att samarbeta med andra industrin, ser vi oss själva som pionjärer som arbetar för en mer hållbar och effektiv framtid. Detta är inte en framtidsvision; det är något som redan händer, här och nu. Och vi är stolta över att leda denna förändring.